Korting op je eerste bestelling?
Ontvang 10% korting met de code NOBL10

Woonstijl - Landelijk


Is dit jouw stijl?

warm en knus met veel aandacht voor gezelligheid. De landelijke woonstijl is altijd al erg populair geweest. Dat is niet voor niets, want in een landelijk interieur voel je je meteen thuis! Ben je benieuwd of de landelijke sfeer iets voor jou is? Lees dan gerust verder.

 

 
In een landelijk interieur is de rust en sfeer voelbaar, mede door de natuurlijke en robuuste materialen. In deze woonstijl vind je veel houten meubels terug, maar ook decoratieve gordijnen en een groffe bank waar je heerlijk op neer kunt ploffen. Een rustiek houten vloer of getrommelde natuursteen tegels worden vaak gekozen. De verlichting staat altijd op schemerstand en kaarsen hebben de voorkeur. Wil je je interieur persoonlijker en origineel maken? Dat kan kan met deze elementen:
 
  • Die normale tussendeur wordt zoals bij meer interieurs vaak toch wat saai gevonden. In dit geval kun je kiezen voor een schuifdeur van houten planken.
  • De landelijke buffetkast. Hij mag niet ontbreken. Of je er ook echt servies in zet mag je helemaal zelf weten. Ik heb er zelf de drank voorraad in staan. Zwart staat deze kast ook erg goed.
  • Extra veel kussentjes, plaids en een schapenvachtje op de bank. Hoort er toch bij als je voor de open haard gaat zitten.
  • Kandelaren, kaarsen en al dat brandend sfeerlicht. Had ik al gezegd dat kaarsen leuk zijn?
  • Vintage of gewoon oude decoratie. Voor dat klassieke tintje en iets om het over te hebben nadat je een fles wijn open trekt.
  • Een grote rustieke borrelplank, of deze nu wel of niet op tafel ligt, ze nodigen uit om te vullen met hapjes. Een landelijk interieur is namelijk gemaakt voor Bourgondiërs.

 

 

Materialen

Kenmerkend voor de landelijke woonstijl is in de eerste plaats het gebruik van hout. Of je nu kiest voor robuust of romantisch: hout vormt de basis.
De een kiest voor naturel hout met karakter, hout waarin je veel knoesten en kleurvariaties terugvindt. De ander geeft een voorkeur aan de mix van naturel en whitewash voor een zachte sfeer. Vaak bestaat het hout uit losse plankjes in plaats van een strakke vlakke plaat. Dit zie je terug in meubels, keukenkastjes deuren en vloeren.
Naast hout heeft deze woonstijl ook veel natuurlijke materialen voor een gezellig effect denk daarbij aan getrommeld natuursteen, aardewerk en grof stukwerk naast stoffen zoals katoen, wol, linnen en canvas.
Je ziet ook vaak vintage elementen terug, zoals oude theepotten en rustieke gieters. De inrichting is een combinatie van klassieke en moderne elementen. Zoals servies met een klassieke vorm maar met een egale kleur, een antieke tafel met modernere stoelen of donker gelakte lambriseringen. De zithoek bij de open haard of een grote eettafel voor de hele familie is vaak het middelpunt van het huis.
 

Kleuren

De basis van het landelijke interieur bestaat uit roomwit, beige en natuurlijke materiaalkleuren. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor donkere tinten of juist wit en lichtgrijs. Deze kleuren zijn veelal aanwezig als een matte afwerking.
Wil je toch iets meer kleur? Aardetinten en pasteltinten doen het dan goed. Denk daarbij aan oudroze, Petrolblauw of mosgroen. Om de sfeervolle uitstraling van een landelijk interieur te bereiken, kies je voor warme naturellen zoals zandkleuren en aardetinten.
 

Meubels

Gezellig samenzijn staan centraal in een landelijk interieur. Een grote zachte bank met grote kussens mag daarom niet ontbreken. Ook de buffetkast en een robuuste eettafel met comfortabele stoelen staan in vrijwel elk landelijk interieur. De meubels zijn dus veelal grof en robuust met een klassiek randje.
Qua decoratie is alles vooral gericht op gezelligheid: Kaarsen, manden, pluimen, dienbladen, familiefoto’s, kussens, lantaarns en bloemen. Dat is nou typisch de landelijke woonstijl.

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen